Friday, April 29, 2016

Pencarian Bloglist Sebulan Mei/Jun by Aisyhah Nyais



thanx for Najwa and Opi  for tagging me. 

now it's my turn to tag people since it's been while I gone for hiatus. 

Lovely people goes to...

1 2 3

Okay.. Jangan lupa singgah lain kali.. :D

Thursday, April 28, 2016

Women's Bags That Anyone Will Fall In Love

 Hai~ guys.. It's been awhile. haha~ I keep repeating this word because it' s really been awhile though. Today I got something to share with you guys. Everyone knows that women and bags can never be separated as it is the essential fashion item to make an outfit look complete. However, there are many types of bags for women in the market to choose from but these three must-have women’s bags will make any women fall in love with them. These three bag designs are perfect for women to carry anywhere they go and still look stylishly in trend. Take a look at the choices below.

1.    Shoulder Bag


This is the most common type of handbag women have been flaunting for centuries. But there are plenty of designs of it so pick the ones which represent your personal style. If you prefer versatility, a plain colored one will be great to match with a majority of your outfits.

2.    Bucket Bag


Bucket bags have that certain element to it which makes it simple design look stunning. Sometimes, simple is enough. Besides that, if you are one of those girls who love carrying a lot of stuff with you, the bucket bag has that spacious design. Throw in anything you need while on a day out and still maintain that fashionable look everywhere you go.


3.    Tote Bag

Tote bags are a must-have for all women out there as it gives that sophisticated look when you carry it. It is the perfect bag for women to carry to various occasions and settings without every worrying looking out of place. Choose any design of tote bag available from various brands and match it with any outfit you have on.


So, which yours prefer? 
Wednesday, April 20, 2016

111/366: what a busy month

It's been awhile guys.. 



banyak sebenarnya nak update, tapi kekangan waktu dan data yang sangat la terhad, maka aien terpaksa redha wa pasrah  menunggu hujung minggu. 

Dengan minggu yang kejar segala midterm, present and assignment yang menanti demi mengejarkan beberapa minggu lagi nak final.. *shocked face*

Phew~ relax aien... 

Hope I'm strong enough to stay till next semester.. 

huhhuhuh

anyeong!

ada masa aien nak update minggu lepas aien pergi program anak angkat kat Tg. Karang, Selangor.. 

bai~



Thursday, April 07, 2016

97/366: One Rainy Day



Sometimes is not easy to let go your pain or people expectation over you, 
Sometimes, you wish that you could live with it without doubt,
But that feeling never gone away even though you want to. 
Because you living among humans, 
Not puppet.


Tergerak hati nak buat entry malam ni, kerana hati bernyanyi sedih, seiring dengan hujan di luar yang tak berapa nak lebat, but thanks God, alhamdulillah sebab basahkan bumi Kuala Sungai Baru ni. 

Let me, ask one thing? 
Do you guys pernah tertanya, ada ke orang berani nak confront dengan korang dan menyatakan yang dia tak suka korang? Maaf la bertanya luar alam, sebab kebiasaan orang akan menanti someone will confess with you about how much they love you, but do you really wish, that someone will do the 
same thing but not to say how much they love you. 

Ah~ apa aien mengarut memalam ni? 

Well.. 
Tahun ni merupakan tahun terakhir aien di alam diploma ni. Terbayang masa memula aien jejak kaki ke mari. Kenangan tu sentiasa hidup dalam diri ni. 
How I want to be like allahu~ people.. yeah~ you know what I mean. If you don't, dulu masa sem satu, even aien paling tua, tapi aien bersyukur dapat masuk kolej Islam. Pastu kawan2 yang aien rapat dulu geng2 senior yang saban minggu spending masa ke majlis ilmu, pantang dengar ada qasidah berdekatan, mula la nak curi2 keluar, sebab kitaorg yang dok asrama xdibenarkan keluar selepas jam 7. So, faham2 la. Mula2 rasa macam tak salah sebab kita kejar majlis ilmu, program cinta Rasul. Boleh kot. Tapi, naik semester dua, senior pun masing2 dah busy dengan praktikal dan sebagainya, aien macam tak tahu nak pergi dengan siapa. Kadang2 ada ja senior lelaki ajak sama. Janggal rasanya walaupun kita nak pergi majlis ilmu. 
Aien bukan nak fokus pasal tu, cuma agak awkward sekarang, bila aien dah sem 5 ni, senior yang aien biasa dulu yang sekarang ni dah sem 6, dah tak bertegur. 
Memang aien ni bukan jenis ramah la, tapi kalo aien nampak dorang, aien senyum. Tapi dorang susah nak senyum. Mungkin sibuk kot sebab majoriti dorang ahli MPP. Faham la kesibukan dorang. 

sekarang aien fikir, how far I aplikasikan Islam dalam gaya hidup? How far I be muslim as Muhammad people? 

Nak jadi seorang muslimah istiqamah memang susah. Aien tak berminat nak jadi hijabist yang pakai niqab or purdah but upload everything dalam laman sosial. 

pendapat aien, if I really want to back that kind of me once again, no more laman sosial, no more entertainment or anything. Jumud kah itu? 

Naa. Sebab itu salah satu, nak istiqamah diri dengan segala benda. You know I mean? Like if you want to hafal Quran, you need to away from entertainment. Segala benda lagha. Yang lalai. Yeah~ orang selalu cakap, tak   salah kalau kita amek benda tu semua untuk dijadikan jalan kebaikan tapi sejauh mana hati kita kuat dengan godaan dunia? 

Aien tak kuat nak jadi malaikat, ataupun sering orang ingatkan bidadari dunia, atau ustazah di alam maya, biar la kita jujur dengan diri sendiri. Aku buat semua ni untuk siapa? Banyak sekarang ni, tarbiah sentap, ustaz ustazah laman social. Ye, tak salah nak berdakwah.. tapi sejauh mana dakwah itu selari dengan akhlak peribadi kita? Kadang2 terasa diri hipokrit bila orang sangka kita baik, hakikatnya jauh panggang dari api. Sangkaan manusia memang kita tak boleh elak, apatah lagi manusia yang ada hasad dengki. 

hurm... jenuh nak berfikir. Aien cuma rindu, zaman aien pernah masuk sekolah agama, hafal Quran. Tapi aien memberontak sebab pergi sana dengan hati tak rela. Fitrah manusia inginkan kebaikan. Kembali ke jalan yang benar. 

Moga, hari ini lebih baik dari hari esok. 
Moga diri ini dan yang membaca mampu membimbing diri ke arah kebenaran. 

-SEGALA YANG DITULIS, ADALAH APA YANG BERMAIN DI MINDA- 




Sunday, April 03, 2016

Giveaway by Xechalogy


Haa~ segmen pertama aien nak join setelah lama dah tak join segmen. Untuk bulan April jugak ni. Sunyi je rasa tak ada join mana-mana segmen, kan? 

Maka, demi menyokong fellow blogger dari Sarawak, aien berbesar hati mengajak anda semua untuk join. Join tau? ada lagi seminggu lagi sebelum tarikh tamat. 

Join.. Join! 

Bunyi dah macam paksa dah tu. kah kah kah

Join k?? 

Hehe 

Mangsa tag adalah : Opie & IGS

Join tau yang lain.. dapat novel free. hehe


Kbai 

-GOOD LUCK- 




Saturday, April 02, 2016

93/366: weekend yang membosankan!!



Okay. Itu la kerja aien dari beberapa jam yang sudah. 

Hai hai semuanya. 

Weekend yang sepatutnya aien spending masa di Kem Survival yang dibatalkan, maka aien menghabiskan weekend ini dengan..... 


yeah~ 

cerita hari ni, adinda kesayangan seorang menyambut ulang tahun kelahirannya yang ke-21. Saeng il chukka hamnida~ 

Plan rini, konon nak ziarah dia, akan tetapi, mengenangkan bakal mengeluarkan sedikit duit, fikir ribuan kali nak pegi ke tak. Dengan diri yang masih tiada idea nak buat assignment yang bakal disubmit isnin ni. 

Wah~ tahniah aien!! anda seorang pelajar berdedikasi. 

uhukz~ apa benda beraban ni. 

Semalam tengok Ho Goo's Love, sweet giler.. Lepas done watching drama tu hilang dah mood. terbang bersama Uee I guess. haha. mengarut la kau jemah~

Nampak kan sangat boringnya tu. So, hari ni sempat balik rumah kejap. Maka berjalan la singgah fellow blogger yang dirindui... Muah setepek~ rindu korang. 

haha berangan~ tak ada siapa la nak rindu hang. 

Sebelum aien mengarut dengan lebih karut, mari la kita... 

jom tengok DOTS.. kbai

-SEE YOU AGAIN-



Instagram

Pinterest